eLIBRARY
Digital Library System
 
UTAMA WAKTU OPERASI MAKLUMBALAS DAFTAR RAKAN eLIBRARY
HOME

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat datang ke laman DIGITAL LIBRARY SYSTEM (eLIBRARY)

Perpustakaan Digital Inisiatif merupakan inisiatif Kolej Komuniti Pasir Gudang yang bertujuan untuk menyediakan kepimpinan dalam penyelidikan asas kepada pembangunan perpustakaan digital pada generasi akan datang. Sebuah perpustakaan digital adalah fokus kepada koleksi objek berbentuk digital termasuk teks, bahan visual, bahan audio, bahan video yang disimpan sebagai format elektronik dimana dari cara menyusun, menyimpan dan mendapatkan semula fail-fail dan media yang terkandun dalam koleksi perpustakaan.

Perpustakaan Digital boleh berbeza dalam segi saiz dan skop yang dikendalikan oleh individu, organisasi, atau dengan institusi di mana segala jenis maklumat yang disimpan dapat diperolehi semula. Maka, Kolej Komuniti Pasir Gudang telah mengorak langkah untuk menyediakan dan membangunkan Perpustakaan Gigital yang dinamakan eLIBRARY ini bagi memberi kemudahan kepada warga kolej komuniti untuk mendapatkan maklumat secara atas talian walau dimana mereka berada.

Oleh yang demikian, Pihak Perpustakaan Kolej Komuniti Pasir Gudang telah menyediakan ruangan kepada para pelawat untuk mendaftar sebagai Rakan eLIBRARY ini bagi membolehkan mereka yang telah mendaftar dapat melihat koleksi-koleksi buku, ebook, eMajalah dan sebagainya. Para pelawat boleh mendaftar sebagai Rakan eLIBRARY dengan klik pada menu "RAKAN eLIBRARY" atau klik "DISINI" untuk mendaftar.

Ini merupakan satu cabaran besar bagi Perpustakaan Kolej Komuniti Pasir Gudang bagi memastikan perpustakaan digital ini releven dalam kontek pengajaran dan pembelajaran di Kolej Komuniti Pasir Gudang.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi;
Perputakaan Kolej Komuniti Pasir Gudang
No.61, Jalan Kijang, Taman Scientex,
81700 Pasir Gudang, Johor

 
LOGIN eLIBRARY
username
password
 
RUANGAN INFORMASI
Date :15/02/2015  

Pihak Library KKPG akan mengemaskini maklumat bahan bacaan di dalam eLIBRARY dari semasa ke semasa.

Date :14/02/2015  

Mari beramai-ramai mendaftar sebagai Rakan eLIBRARY

PAUTAN
STATISTIK
Jumlah Rakan eLIBRARY
8 ahli
 
Copyright©eLIBRARY 2011-2014 . All Right Reserved
Design by Hairul Anuar Bin Hj. Masrol